Kunstfestivalen på Kråkeslottet

Hver dag, hele juli

Kunstfestivalen ArtiJuli er en arena for internasjonal samtidskunst i spektakulære omgivelser. Her i fjæresteinene foregår kunstproduksjonen i samspill med den rå naturen og Kråkslottets unike arkitektur. Gjennom å tilby lengre arbeidsopphold på stedet, åpner vi for at kunstnerne kan oppleve en ny dynamikk i sine kreative prosesser, inspirert og påvirket av fangskultur, måkeskrik og stiv kuling.

Fra Augustin Rebetez utstilling i 2012

Noen må vise den fram! Slik er det med visuell kunst. På samme måte som at noen må spille musikken og noen må utgi litteraturen.

Men visningsstedene er få. ArtiJuli tar mål av seg til å bøte på denne mangelen; - til å gi folk fra alle mulige ståsteder, bosteder og samfunnslag en mulighet for bevegende opplevelser med visuell samtidskunst.

Kråkeslottet er et labyrintisk bygg med stor uhøytidelighet og med ei fortid i kjent farvann; i fiskerikulturen. Sløyekaret som står som ei øy midt i utstillingslokalet vil være et kjennemerke som mange nordnorskinger vil kunne navigere ut i fra. Kunsten vil bli plassert ut på ulike steder i bygget slik at man også får med seg en vandring inn i Kråkeslottets indre. På sikt vil vi også bygge opp en skulpturpark slik at publikum føres ut i det fantastiske landskapet her på Bøvær. Den visuelle samtidskunsten vil hos oss bli omgitt av kokekaffe og kaker, events og små konserter. Vi håper at dette – sammen med bygget og stedet som i seg sjøl er verdt å se – vil kunne trekke mange hit til yttersida av Senja til en første erfaring - eller til enda en god opplevelse - med visuell samtidskunst.

Kråkeslottet

I Kråkeslottet møtes to kulturelle strømninger som har høyst ulikt opphav. Den ene er den hverdagslige, tradisjonelle, stedbundne knyttet til levebrødet; - til fisket. Den andre er en fascinerende kunstverden – tilsynelatende uten nytteverdi. Vi digger begge. Vi dyrker begge. Les mer om Kråkeslottet her: krakeslott.no

Overnatting

Hamn

ArtiJuli har et samarbeid med reiselivsanlegget Hamn i Senja som ligger rett på andre siden av fjorden. Det er mulig å bestille skyss med hurtiggående rib. Det tar 15 minutter og du får undervegs oppleve en øyverden av karibisk format. http://www.hamnisenja.no

 

Kunstnerne

Under årets festival presenterer vi kunstnerne Valentin Manz fra Tyskland, Alzbeta Zemanová og Veronika Svobodová fra Tsjekkia, Bieke Depoorter fra Belgia, Noé Cauderai fra Sveits og Ina Marie Winther Åshaug fra Norge. I tillegg vises et utvalgt filmprogram i vår kino.

Bieke Depoorter, fra serien "In between"

 
 
 

Her finner du oss

Kråkeslottet ligger i Bøvær, på yttersiden av Senja, en times kjøretur fra Finnsnes. Til Finnsnes kan man komme med enten bil, buss, hurtigbåt eller med hurtigruta. Derfra kan man også ta buss til Skaland og gå til fots langs veien til Kråkeslottet, en vakker spasertur på ca. tre kvarter.